10x Wardrobe Tips

10 Tips voor de perfecte garderobe!

Van een goed samengestelde kast heb je iedere dag profijt. Een goede garderobe bevat veel kleding die je met elkaar kunt mixen en matchen. Niet alleen wat betreft kleur, maar ook kwa stijl. De kleding moet bij je passen. Om een goede garderobe samen te stellen, zijn hier 10 handige garderobe tips!





Tip 1: Ruim 2x per jaar je kast grondig op
Het begint allemaal met overzicht van wat je allemaal hebt. Daarom is het een goed idee om 2x per jaar je kast(en) uit te ruimen. Sorteer de kleding bijvoorbeeld op seizoen en berg de rest van de seizoenskleding op in dozen of andere kasten zodat de kleding wel netjes blijft. Doe oude, kapotte en versleten kleding weg! Ook al heb je er veel plezier van gehad, de tijd is rijp. Doe ook de kleding die je nooit meer draagt weg. Die kledingstukken kunnen nog zo leuk zijn: als je ze al meer dan 6 maanden niet meer hebt gedragen, ga je ze ook niet nodig hebben of missen.

Tip 2: Begin met de basics

Goede basics zijn fundamenteel voor je garderobe. Het is kleding die je vaak draagt en die je goed kunt combineren. Zorg bijvoorbeeld dat je in het bezit bent van:
- een goede jeans passend bij jouw figuur
- verschillende kleuren hemdjes (om te dienen als onderkleding)
- een witte blouse
- zwarte / bruine tijdloze laarzen voor every day life
- een zwarte blazer
- een zwarte /  bruine /  grijze tas die bij bijna iedere outfit past en functioneel is

Investeer in je basics! Dit zijn de fundamentele stukken van je garderobe!




Tip 3: Neutrale kleuren

Naast goede basics zijn kledingstukken in een neutrale kleur een goede aanvulling op je garderobe. Denk hierbij aan kleuren zoals: zwart, wit, bruin, nude tinten, grijs of navy / denim blauw. Zorg dat je een aantal blazers, blouses, t-shirts, leggings/panty's en vestjes in de kast hebt die hieraan voldoen. Zorg wel dat deze kledingstukken geen prints hebben maar effen zijn, dan zijn ze makkelijker te combineren!

Tip 4: Kleur

Je basics en neutrale kledingstukken zijn nu ideaal te combineren met al je andere kledingstukken in favoriete kleuren en prints! Investeer ook in gekke kleurtjes en prints. Dat soort kledingstukken maken je outfit! Zorg dat je kleuren kiest die wel enigszins op elkaar zijn afgestemd. Dit maakt het mixen en matchen ook weer makkelijker.

Tip 5: Accessoires

Vergeet vooral de accessoires niet! Met een sjawl, tas, riem of sieraad kun je je outfit echt een boost geven! Orden je sieraden op soort, kleur of gelegenheid zodat het niet moeilijk is een passend sieraad te vinden bij je daily oufit. Investeer ook in accessoires. Eens per seizoen is het tijd voor iets nieuws en verfrissends!


Tip 6: Werk met laagjes

Probeer niet alleen je kleding te combineren op kleur, maar ook op laagjes. Houdt daarmee rekening met de lengte van de verschillende kledingstukken. Door laagjes te maken, maak je je outfit net iets spannender. Het is bijvoorbeeld leuk om verschillende hemdjes over elkaar te dragen in verschillende kleuren of stoffen.

Tip 7: Zorg voor balans en variatie

Zorg voor enige balans en variatie in je garderobe. Alleen maar spijkerbroeken en witte t-shirts is eentonig. Maar alles zwart of in één kleur is ook niet erg afwisselend. Probeer af en toe om voor iets totaal nieuws te gaan shoppen en laat je hierbij bijvoorbeeld eens verrassen door de verkoopster!  Soms is het goed en vernieuwend om iemand anders' kijk in je op te nemen.



Tip 8: Zorg dat het past
En dan wel op twee manieren. Zorg dat het letterlijk 'past'. Als het trekt of slobbert en niks doet voor je figuur, laat het dan hangen! Bedenk ook of het past tussen de rest van je garderobe. Je kunt zo'n leuk jasje niet kopen als je niets hebt om erbij aan te trekken.

Tip 9: Trends zijn leuk, maar hoeven niet

De laatste trends wat betreft vorm, kleur of stijl kunnen heel leuk zijn maar dat wil nog niet zeggen dat ze jou ook staan. Als je weet dat neon geel je niet staat of je je er niet prettig in voelt, laat je dan niet verleiden door de trend! Hou de trend dan klein door bijvoorbeeld in plaats van die neon gele trui, een neon gele ring of armband aan te schaffen. Zo doe je toch een beetje mee, maar wel in een stijl die bij jou past!

Tip 10: Let op het etiket

Niets is zo vervelend als het thuis ontdekken dat het kledingstuk dat je van plan was dagelijks te dragen, voor het wassen altijd naar een stomerij moet. Lees dus in de winkel al het etiket met de wasvoorschriften. Probeer je zoveel mogelijk aan deze voorschriften te houden, zo hou je je kleding het langst mooi en heb je er veel plezier van. Doe kleding ook zo min mogelijk in de droger. Hierdoor slijten ze en krimpen ze eerder.


Have fun organizing!


- XOXO

0 reacties:

Een reactie posten