Tip: Goed voor je: de Zoete Aardappel




Zoete aardappels, ook wel 'bataat' genoemd, komen oorspronkelijk uit Mexico. Best exotisch dus, maar gelukkig gewoon in de Nederlandse schappen te vinden! De zoete aardappel is eigenlijk helemaal geen aardappel maar een knol en dus een groente. Toch kun je er hetzelfde mee doen als een aardappel. Je kunt er puree van maken maar ook bakken, grillen, frituren of poffen.

Deze exotische groente is niet alleen erg lekker maar dus ook erg gezond! Lees hier 5 redenen om (vaker) zoete aardappelen te eten.

1: Diabetici opgelet! De zoete aardappel bevat een stofje die de bloedsuikerspiegel reguleert en die geen piek in de insuline veroorzaakt. Suikerpatiënten met diabetes type 2 kunnen hier baat bij hebben.

2: Wie zegt dat je zwanger moet zijn om een 'glow' te krijgen? De zoete aardappel is een vitamine A-bommetje wat zorgt voor een 'natural glow'! Ook helpt het de huid met het beschermen tegen UV-schade wat op lange termijn rimpels voorkomt!

3: De zoete aardappel is ook goed voor mensen die een paar kilo's lichter willen zijn. Door de complexe koolhydraten zit je voor een lange tijd vol en de vele gezonde vezels zorgen voor een goede stoelgang.

4: Er zitten maar liefst 1,5 keer zoveel antioxidanten in een zoete aardappel dan in blauwe bessen! Antioxidanten beschermen je lichaam en zuiveren het van vrije radicalen. Dit kan kanker voorkomen.

5: Een portie zoete aardappel bevat meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Vitamine C is een antioxidant in het lichaam maar het is ook nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand.

Voldoende redenen leek ons zo, om de zoete aardappel (vaker) te gaan eten!


Happy Snacktime!

-XOXO



0 reacties:

Een reactie posten