Tip: 6x Waarom je gember moet eten



Gember werd al in de Middeleeuwen gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het was dus niet bedoeld om puur te eten maar gebruikte het wel om eten mee te maken. Dit heeft een aantal voordelige uitwerkingen op je lichaam!

Gember kun je op veel manieren kopen: vers, gekonfijt, in poedervorm of als siroop. Vers is natuurlijk het gezondst maar dit is niet zo lang te bewaren. Je kunt het in je thee doen of er maaltijden mee bereiden. Maar waarom zou je dit doen? Hier zijn 6 redenen waarom jij écht gember zou moeten eten!

1. In gember zit het stofje gingerol. Deze helpt om misselijkheid en braken tegen te gaan. Het is dan ook geen gek idee om tijdens de zwangerschap wat gember in je thee te doen.

2. Gember bevat ook 'shogaol'. Dit stofje zorgt voor de scherpe smaak van gember. Velen vinden dit niet lekker maar dit is wel het stofje dat een preventieve werking voor kanker en hartaandoeningen heeft. In een wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat 3x per week gember eten, darmkanker zou kunnen voorkomen.

3. Shogaol heeft meer goede eigenschappen. Zo werkt het pijnstillend en helpt het tegen gezwollen gewrichten.

4. In gember kun je ook de olie 'zingiberene' vinden. In combinatie met gingerol is dit goed voor de spijsvertering.

5. Gember werkt heel goed tegen reisziekte. Er is uit onderzoek gebleken dat gember zelfs beter werkt van de pilletjes van de drogist!

6. Wil je je immuunsysteem een boost geven? Neem dan zeker een kop gemberthee! Gember zorgt er namelijk voor dat je meer gaat zweten waardoor er een stofje vrijkomt die schimmels en bacteriën bestrijdt!


0 reacties:

Een reactie posten